Musthave basics om in te investeren

De ideale garderobe bestaat uit een aantal basics gecombineerd met modieuze kledingstukken. De basics zijn tijdloze kledingitems die jarenlang meegaan, eindeloos te combineren zijn en daarom een goede investering zijn voor je garderobe. Je kunt eigenlijk niet zonder. Waarom dit zo is en welke musthave basics je in je kast moet hebben, vertel ik je in deze blog. Let’s go!

Samenstelling garderobe

Tijdloze kledingitems vormen de basis van je garderobe, je garderobe valt of staat hiermee. Wanneer je je kledingkast goed op orde hebt, heb je altijd iets om aan te trekken. Met de juiste basics kun je namelijk alle kanten op en je kunt ze op talloze manieren stylen bij elke outfit, voor veel gelegenheden. Ongeacht de trends, wel afhankelijk van de wijze hoe je ze combineert. Dit zijn essentiële items, het verbindende element met de verschillende kledingstukken in jouw kledingkast. Deze musthave basics zijn veelal neutraal van kleur en minimaal uitgesproken in kleur, vorm, print en design, en ogen eenvoudig. Belangrijk is dat ze tijdloos zijn en niet elk jaar vervangen hoeven te worden. Elke vrouw heeft ze nodig en ze zijn het investeren meer dan waard.

8x musthave basics

Nu duidelijk is dat het enorm belangrijk is om een aantal basics in je garderobe te hebben, gaan we hierop verder. Met de juiste basis kun je je kledingkast verder aanvullen met elke trendy item, naar eigen wens. Maar wat zijn nu eigenlijk die juiste, musthave, basics? Hieronder heb ik een aantal goede klassieke, tijdloze item op een rijtje gezet. Hiermee is jouw garderobe de komende jaren gegarandeerd voorzien van goede basics. Kun jij ze al afvinken?

  • Basic t-shirt: we hebben allemaal meer dan één t-shirt in onze kast liggen, maar zorg er in ieder geval voor dat je ze in een aantal neutrale tinten hebt. Denk aan wit, crème, grijs, zwart en donkerblauw. Én van een goede kwaliteit, zonder logo, opdruk en/of print. Een t-shirt combineer je eenvoudig met een jeans, onder een blouse of leuk jasje.
  • Little black dress: dit item mag natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. Het is absoluut een musthave jurk in je kast en is geschikt voor vrijwel elke gelegenheid.
  • Jeans: Aangezien een spijkerbroek nooit uit het modebeeld raakt, is dit een onmisbaar item in de basisgarderobe. Een mooie, goed zittende jeans is goud waard en kan in verschillende looks gecombineerd worden. Deze musthave basic is een echte allrounder.
  • Blazer: Nog zo’n musthave is de blazer. Ook eenvoudig op talloze manieren te combineren en in uiteenlopende kleuren verkrijgbaar. Voor je basisgarderobe schaf je er eentje het liefst in een neutrale tint aan. Met een blazer als finishing touch ziet je outfit er altijd stijlvol uit.
  • Blouse: Alhoewel de blouse bij mij niet op nummer één staat van basics voor je garderobe, hoort dit item toch thuis in de kledingkast van elke vrouw. En dan bij voorkeur de witte blouse. Je combineert de blouse gemakkelijk met een jeans, pantalon of rokje.
  • Mantel: Een mooie jas kan natuurlijk ook niet ontbreken. Een klassieke jas is natuurlijk de trenchcoat. Ontzettend tijdloos en al jarenlang een populair fashion item. Groot voordeel, en daarom een musthave, deze jas kan altijd gedragen worden!
  • Sneakers: Elke vrouw heeft inmiddels wel minimaal drie paar in haar verzameling. Sneakers zijn onmisbaar en multifunctioneel. Een dagelijkse outfit kan eigenlijk niet meer zonder een paar sneakers. Vooral de witte sneaker is een musthave. Super comfortabel, stijlvol en eindeloos te combineren. Casual onder je favoriete jeans, stijlvol en vrouwelijk onder een rok of jurk en klassiek en chique onder een mooie pantalon.
  • Pumps: Een paar mooie pumps zijn in een neutrale kleur een prachtige combinatie met kledingitems voor iedere gelegenheid. Net als sneakers maken ze je basisgarderobe compleet. Vooral als je net iets formeler gekleed wil gaan dan met de sneaker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *